Μύθος: Η κρυολιπόλυση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σωματικού βάρους.

Σε καμία περίπτωση η κρυολιπόλυση, αλλά και καμία άλλη μέθοδος για την αντιμετώπιση του τοπικού δεν μπορεί να μειώσει το βάρος. Μπορεί να εξαλείψει μέρος των λιποκκυτράρων της περιοχής που εφαρμόζεται και να μειώσει αισθητά τους πόντους.

Αλήθεια: Η κρυολιπόλυση οδηγεί στη βιολογική καταστροφή των λιποκυττάρων.

Πράγματι έχει αποδειχθεί ότι όταν τα λιποκύτταρα παγώνουν σε συγκεκριμένη θερμοκρασία και για συγκεκριμένη ώρα ενώνονται μεταξύ τους και οδηγούνται στην απόπτωση ή αλλιώς κυτταρικό θάνατο. Στη συνέχεια αποβάλλονται μέσα από τα νεφρά και τα ούρα. Όσο πιο σταδιακά γίνεται αυτή η διαδικασία τόσο πιο ασφαλής είναι για τον οργανισμό. Η δράση της κρυολιπόλυσης ολοκληρώνεται 30-40 ημέρες μετά την εφαρμογή της οπότε γίνεται αξιολόγηση του αποτελέσματος και μπορεί να γίνει νέα εφαρμογή εφόσον χρειάζεται.

Αλήθεια: Τα αποτελέσματα της κρυολιπόλυσης είναι μόνιμα

Πράγματι τα λιποκύτταρα που έχουν καταστραφεί δεν ξαναδημιουργούνται. Είναι όμως πιθανό μετά από αύξηση του σωματικού βάρους να «γεμίσουν» τα υπόλοιπα λιποκύτταρα της ίδιας ή άλλης περιοχής. Καλό είναι να αποφεύγονται τα σκαμπανεβάσματα στο βάρος.

Μύθος: Η κυτταρίτιδα είναι γενετικό πρόβλημα και δεν επηρεάζεται από τον τρόπο ζωής.

Η διατροφή, η πρόσληψη περιττού βάρους, η καθιστική ζωή, το κάπνισμα, η λήψη φαρμάκων είναι μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν τη δημιουργία της κυτταρίτιδας και η τροποποίησή τους επηρεάζει και την εξέλιξή της.

Αλήθεια: Η λάθος χρήση του cavitation μπορεί να προκαλέσει λακουβίτσες στο σώμα.

Πράγματι η επανηλημμένη κακή και ανεύθυνη χρήση του cavitation σε περιοχές του σώματος που έχουν περιττό λίπος μπορεί να προκαλέσει δυσανάλογη απομάκρυνση του λίπους που εμφανίζεται με την εικόνα μικρών «λάκκων».

Μύθος: Η κρυολιπόλυση προκαλεί χαλάρωση στο σώμα.

Η σωστή χρήση της κρυολιπόλυσης δεν μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση. Αντίθετα η εικόνα της χαλάρωσης που οφείλεται στο περιττό λίπος θα βελτιωθεί, αφού το τελευταίο θα μειωθεί και το «κρέμασμα» της περιοχής λόγω μείωσης της βαρύτητας θα απαλυνθεί. Βέβαια η κρυολιπόλυση δεν μπορεί να θεραπεύσει την επιδερμική χαλάρωση και όταν υπερισχύει του τοπικού στην περιοχή δεν πρέπει να επιλέγεται σα θεραπεία

Μύθος: Μετά από τη χρήση προϊόντων για το σώμα το όποιο πρόβλημα χειροτερεύει τελικά.

Τα καλλυντικά προϊόντα όσο ισχυρά και δραστικά και αν είναι έχουν ένα επιφανειακό αποτέλεσμα στο σώμα. Λειτουργούν συμπληρωματικά στις πιο βαθιές θεραπείες για την πιο ολοκληρωμένη λύση του προβλήματος (τοπικό, κυτταρίτιδα, χαλάρωση). Είναι λογικό μετά το τέλος της εφαρμογής τους και εφόσον δεν γίνεται κάποια συντήρηση ή δεν έχει γίνει κάποια πιο δραστική θεραπεία μαζί, το όποιο αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσει, αν και όχι αμέσως. Σε καμία περίπτωση όμως δεν χειροτερεύει η εικόνα και ο βαθμός του προβλήματος, απλά μας κακοφαίνεται περισσότερο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα προϊόντα κυτταρίτιδας. Οι κρέμες αυτές μόνες τους θα δημιουργήσουν μια εικόνα βελτίωσης αλλά πολύ παρωδική. Συνδυασμένα με την κατάλληλη θεραπεία μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά.