Αποκατάσταση του χρωματικού τόνου και των δυσχρωμιών με την μέθοδο της Φωτοανάπλασης

Οι κηλίδες και οι πανάδες ή αλλιώς δυσχρωμίες είναι καλοήθεις βλάβες του δέρματος και οφείλονται στην αυξημένη έκκριση μελανίνης στο δέρμα. Βρίσκονται σε όλο τον κορμό του σώματος μας, κυρίως όμως παρατηρείται πιο συχνά στο πρόσωπο – λαιμό – ντεκολτέ και στα χέρια και αυτό γιατί είναι τα σημεία του σώματος μας που ακτινοβολούνται πιο πολύ στον ήλιο. Ο ήλιος είναι κακός σύμμαχος αυτών των δυσχρωμιών, καθώς η υπερέκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία ενεργοποιεί τη χρωστική πρωτεΐνη η οποία παράγεται από τα μελανοκύτταρα, χαρίζοντας στο δέρμα ένα πιο σκούρο χρώμα.

Μπορεί επίσης να οφείλεται σε

  • Κληρονομική προδιάθεση
  • Στη χρήση φαρμάκων, όπως αντισυλληπτικά, ορμονοθεραπεία
  • Μετά από μια εγκυμοσύνη

Με την πάροδο του χρόνου οι κηλίδες, πανάδες μεγαλώνουν και μπορεί να εξαπλωθούν και σε άλλα σημεία, ιδίως μετά από χρόνια έκθεση στον ήλιο.

Στο ChristouLab αντιμετωπίζουμε την αποκατάσταση του χρωματικού τόνου και τις δυσχρωμίες με την μέθοδο της Φωτοανάπλασης. Η λειτουργία Φωτοανάπλασης επιτρέπει την ενεργοποίηση της κυτταρικής ανανέωσης, τη μείωση της εμφάνισης ρυτίδων και διεσταλμένων πόρων, διεγείρει το κολλαγόνο, την ελαστίνη και την ανάπλαση των κυττάρων, ενώ παράλληλα προσφέρει στο δέρμα μία λεία όψη και επιπλέον ρυθμίζει την λιπαρότητα της επιδερμίδας. Η ενεργοποίηση όλων των λειτουργιών του δέρματος του προσώπου εσωτερικά, μας δίνει σαφώς καλύτερο και πιο μακροχρόνιο αποτέλεσμα αφού είναι τα στοιχεία που τα έχει παράγει τελικά το δέρμα απο μόνο του. Το ερυθρό φάσμα του φωτός διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, επιταχύνει τον μεταβολισμό, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και την παραγωγή ινοβλαστών. Η ροή γίνεται καλύτερη και το δέρμα απαλλάσεται υποδόρια από συσσωρευμένα στοιχεία και τοξίνες που εμποδίζουν την θρέψη του.

  • Λείανση των ρυτίδων
  • Ενεργοποίηση της κυτταρικής ανανέωσης
  • Μείωση ευρυαγγειών και διάχυτων αγγειωμάτων
  • Ενεργοποίηση  της σύνθεσης κολλαγόνου και ελαστίνης
  • Μείωση διαμέτρου των πόρων της επιδερμίδας
  •  Ρύθμιση λιπαρότητας επιδερμίδας

Εκτός από την πολύ καλή αποτελεσματικότητά του, το σύστημα φωτοανάπλασης προσφέρει επίσης μεγάλη άνεση στον πελάτη / στην πελάτισσα με το θερμοηλεκτρικό σύστημα ψύξης του.