Ενέσιμη μεσοθεραπεία
Άμεση και ανώδυνη ανανέωση του δέρματος

Η αισθητική μεσοθεραπεία προσώπου είναι μια ασφαλής ιατρική μέθοδος που αναπληρώνει εύκολα και άμεσα στο δέρμα τα στοιχεία που του λείπουν (υαλουρονικό βιταμίνες αμινοξέα, ιχνοστοιχεία νουκλεϊκα οξέα) κατάλληλη για όλους τους φωτότυπους δέρματος και γι όλες τις εποχές του χρόνου.

Η μεσοθεραπεία προσώπου αποτελεί την ιδανική μέθοδο ανανέωσης του δέρματος δίνοντάς του μια πιο φρέσκια και λαμπερή όψη από την ίδια κιόλας ημέρα.

Η αισθητική μεσοθεραπεία προσώπου είναι μια τεχνική της αισθητικής ιατρικής με την οποία εκτός των άλλων, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε διαφορετικά είδη αισθητικών προβλημάτων στο πρόσωπο. Οι λεπτές κι επιφανειακές ρυτίδες, η αφυδάτωση, η χαλάρωση και το θαμπό δέρμα είναι μόνο κάποια από τα προβλήματα στα οποία έρχεται να δώσει λύση η αισθητική μεσοθεραπεία. Η τεχνική οφείλει το όνομά της στον τρόπο χορήγησης του υλικού.

Η αισθητικός μας με τη χρήση μιας λεπτής βελόνης εγχέει το ειδικό για την κάθε περίπτωση σκεύασμα στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος με πολλά, μικρά τσιμπήματα. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η άμεση επίλυση του εκάστοτε προβλήματος λόγω της εγγύτητας του φαρμάκου στην πάσχουσα περιοχή. Μπορεί να γίνει με το χέρι αλλά με τη χρήση του ειδικού πιστολιού επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ακρίβεια και ασφάλεια.

Η διαδικασία μπορεί να γίνει εντελώς ανώδυνη χάρη στη σωστή εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας και στο γεγονός ότι η βελόνα παραμένει σε ένα αρκετά επιφανειακό επίπεδο, καλά ανεκτό για τον ασθενή.

Ναι, είναι για όλους. Όλοι μπορούν να επωφεληθούν από τις ευεργετικές δράσεις των αντιοξειδωτικών βιταμινών, του ενυδατικού υαλουρονικού οξέος ή τις αντιγηραντικές ιδιότητες κάποιων ειδικών σκευασμάτων- κοκτέιλ που αντιμετωπίζουν πολύπλευρα το πρόβλημα της φωτογήρανσης. Απόλυτες αντενδείξεις αποτελούν κάποια χρόνια νοσήματα, τα οποία αφορούν στην πηκτικότητα του αίματος και στην προδιάθεση για επιδερμικές λοιμώξεις, όπως ένας αρρύθμιστος σακχαρώδης διαβήτης. Σε κάθε περίπτωση, ο ιατρός λαμβάνει ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό πριν από κάθε θεραπεία.

Μετά από συνεχή έρευνα στο χώρο της αισθητικής μεσοθεραπείας έχουμε πλέον στα χέρια μας πολύ αποτελεσματικά και δυνατά σκευάσματα. Ο ιατρός μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιες ουσίες μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με άλλες ώστε να επιτευχθεί ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, μιας και οι ανάγκες του δέρματος σπάνια περιορίζονται σε μία.

Αφυδάτωση

Ένα από τα συνηθέστερα προβλήματα της επιδερμίδας, από την ηλικία των τριάντα και μετά, είναι η αφυδάτωση. Η ενδογενής παραγωγή υαλουρονικού οξέως μειώνεται αισθητά μετά από αυτή την ηλικία. Το υαλουρονικό οξύ έχει την ιδιότητα να προσφέρει υγρασία στο δέρμα, διότι κάθε μόριο υαλουρονικού οξέως συγκρατεί γύρω στα 1000 μόρια νερού. Η μεσοθεραπεία, με κύριο συστατικό της το υαλουρονικό οξύ, έρχεται να αποκαταστήσει άμεσα και στοχευμένα την έλλειψή του. Το δέρμα δείχνει φρέσκο και λαμπερό από την επομένη κιόλας ημέρα. Η εφαρμογή και η διάρκεια του μακιγιάζ βελτιώνονται θεαματικά λόγω της αποκατάστασης της υγρασίας του δέρματος και μειώνεται αισθητά το αίσθημα τραβήγματος που συνοδεύει την έλλειψη νερού στο δέρμα.

Επιφανειακές λεπτές ρυτίδες

Είναι οι πρωτοεμφανιζόμενες ρυτίδες έκφρασης, που ξεκινούν από νεαρή ηλικία εάν δεν παρέμβουμε εγκαίρως. Με το πέρασμα του χρόνου γίνονται όλο και βαθύτερες και πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμες. Η αισθητική μεσοθεραπεία προσώπου μπορεί να καθυστερήσει την εξέλιξή τους σημαντικά, λόγω της ενυδάτωσης κα της αντιγήρανσης που παρέχει.

Χαλάρωση προσώπου

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα αποτελεί η χαλάρωση του δέρματος στο πρόσωπο. Αυτό οφείλεται κυρίως στη μείωση παραγωγής ινών κολλαγόνου και ελαστίνης. Η αισθητική μεσοθεραπεία προσώπου δρα ταυτόχρονα με δυο τρόπους, στο να διεγείρει την παραγωγή του δικού μας κολλαγόνου. Αφενός χρησιμοποιώντας τις εξειδικευμένες για αυτό το σκοπό ουσίες (DMAE,VITC,VITE) και αφετέρου με τη διέγερση των ινοβλαστών που παράγουν κολλαγόνο, από το ίδιο το τσίμπημα της βελόνας.

Δέρμα θαμπό και άτονο

Η χρόνια έκθεση στον ήλιο, αλλά και σε πολλούς άλλους οξειδωτικούς παράγοντες που μας περιβάλλουν, η χαμηλή πρόσληψη αντιοξειδωτικών

βιταμινών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων από την διατροφή μας συμβάλλουν στο λεγόμενο οξειδωτικό στρες του οργανισμού, που αποτυπώνεται στην επιδερμίδα του προσώπου δίνοντας μια θαμπή και άτονη όψη. Αυτό συμβαίνει γιατί οι βιταμίνες είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία και την αναπνοή των κυττάρων μας, τα οποία κάτω από αυτές τις συνθήκες υπολειτουργούν και υποφέρουν.

Αμέσως μετά τη μεσοθεραπεία, μπορεί να υπάρξουν στο δέρμα του προσώπου μικροί ερεθισμοί στα σημεία νυγμών οι οποίοι θα υποχωρήσουν μέσα στις επόμενες ώρες. Παρολ’ αυτά μπορούμε να τους καλύψουμε άμεσα και εύκολα με την εφαρμογή προϊόντων μεϊκάπ ακόμα και αμέσως μετά τη θεραπεία. Θα μπορούσαμε λοιπόν να συγκαταλέξουμε τη μεσοθεραπεία προσώπου στις θεραπείες με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας και σε αυτές που μας επιτρέπουν να επιστρέψουμε αμέσως στην καθημερινότητά μας.

Επειδή, όπως είπαμε,δεν προκαλείται μεγάλος ερεθισμός στο δέρμα μετά τη μεσοθεραπεία, μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες και με έντονη ηλιοφάνεια.

Η συχνότητα των εφαρμογών της αισθητικής μεσοθεραπείας προσώπου καθορίζεται αφενός από τις ανάγκες και τα επίπεδα φωτογήρανσης της κάθε επιδερμίδας, αλλά και από το ποιο υλικό θα επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε. Υπάρχουν σκευάσματα που η επανάληψή τους είναι χρήσιμο να γίνεται σε ένα μήνα και άλλα πιο «δυνατά» που διατηρούν το αποτέλεσμα τους για πολύ περισσότερο. Καλό είναι οι αρχικές συνεδρίες να γίνονται πιο συχνά και στη συνέχεια να συντηρούμε το αποτέλεσμα με θεραπείες σε τακτά χρονικά διαστήματα.