Βελτιώστε την σωματική  και ψυχική σας υγεία

Η διατροφική παρέμβαση μετά από κάθε είδους επέμβαση κρίνεται απαραίτητη για την σωστή αποκατάσταση της σωματικής και ψυχικής υγείας του ασθενούς.
Για τον λόγο αυτό στο Christou lab δίνουμε ιδιαίτερη βάση στον σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου διατροφικού πλάνου αποκλειστικά για εσάς.

Επεμβάσεις παχυσαρκίας

Μια επέμβαση παχυσαρκίας απαιτεί επιστημονική αξιολόγηση, που σημαίνει τη συνεργασία διαφόρων ειδικών που λειτουργούν ως ομάδα, η οποία απαρτίζεται από έναν διαιτολόγο, ψυχολόγο, γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης, διαβητολόγο, παθολόγο, καρδιολόγο και χειρουργό.

Στα είδη βαριατρικής επέμβασης συγκαταλέγονται τα εξής:

  • Γαστρικός δακτύλιος
  • Γαστρική παράκαμψη
  • Sleeve gastrectomy (γαστρικό μανίκι)

Η διατροφική παρέμβαση μετά μια επέμβαση παχυσαρκίας περιλαμβάνει το σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου πλάνου διατροφής, δίνοντας έμφαση στην εκπαίδευση του ασθενούς, στην εκμάθηση ενός νέου τρόπου διαχείρισης των διατροφικών του αναγκών και στην τροποποίηση του τρόπου ζωής μετεγχειρητικά. Μετά από κάθε βαριατρική επέμβαση ο ασθενής είναι πιθανό να παρουσιάσει κάποια διατροφική έλλειψη η οποία αφορά συνήθως σημαντικές βιταμίνες που χρειάζεται το σώμα για αν επιτελέσει σωστά τις λειτουργίες του, όπως η βιταμίνη Β. Επίσης, διαταράσσεται η ισορροπία μετάλλων, και συνήθως συστήνεται η χορήγηση συμπληρωμάτων όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο και το ασβέστιο. Δυσμενείς επιπτώσεις των επεμβάσεων της παχυσαρκίας είναι  η τριχόπτωση, η κόπωση, η αδυναμία άκρων και η κατάθλιψη. Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των παραπάνω χρειάζεται λεπτομερής σχεδίαση εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες του ασθενούς σε μικρό- και μακροθρεπτικά συστατικά. Επίσης, κρίνεται αναγκαία η ψυχολογική υποστήριξη του ασθενούς από έναν ειδικό όσο και από το κοντινό του περιβάλλον.

Διατροφική υποστήριξη μετά από αισθητικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση τοπικού πάχους και κυτταρίτιδας

Το τοπικό πάχος που συγκεντρώνεται σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα (κοιλιά, γλουτούς, μπράτσα κα) είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στη δίαιτα και στην άσκηση. Η διαχείρισή του απαιτεί και άλλες λύσεις όπως κρυολιπόλυση, ενέσιμη μεσοθεραπεία, ενδερμολογία ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος και τις ιδιαιτερότητες του περιστατικού. Οι μέθοδοι αυτές χρησιμοποιούνται για την επίτευξη ενός επιθυμητού σχήματος, και όχι βάρους σώματος. Οι μέθοδοι αυτές χρησιμοποιούνται και στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας το σώμα πρέπει να συντονίσει και να θεραπεύσει τρία διαφορετικά συστήματα που πάσχουν και μπλέκονται στην εμφάνισή της: λεμφικό, μυϊκό, κυκλοφορικό καθώς και τον λιπώδη ιστό.

Για την επιτυχία τους κρίνεται αναγκαίο, ο ασθενής να βρίσκεται πολύ κοντά στο σωστό σωματικό του βάρος. Έτσι, τα άτομο θα πρέπει να ακολουθήσει μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με συστηματική άσκηση ώστε να εξασφαλίσει την επιτυχία των μεθόδων αυτών και να διατηρήσει το νέο του βάρος, μακροπρόθεσμα.

Επίσης, δίνεται έμφαση στην εξασφάλιση συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών των τροφίμων και σε κατάλληλους συνδυασμούς μέσω της διατροφής, με στόχο την αντιμετώπιση των οιδημάτων, την ενίσχυση της δράσης των θεραπειών για την επίτευξη καλύτερου αποτελέσματος.