Η πιο απλή, γρήγορη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Το φως αντιμετωπίζει την παραγωγή νέων τριχών. Με την φωτοαποτρίχωση, χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα φωτός το αποτέλεσμα είναι καθοριστικό και οι θύλακες οι οποίο έχουν ανταποκριθεί είναι πλέον ανενεργοί. Το φάσμα φωτός APL του μηχανήματος APILUX που χρησιμοποιούμε στο ChristouLab επιτρέπει στα φωτόνια να διεισδύσουν όσο βαθιά και αν βρίσκεται ο θύλακας της τρίχας. Στην θεραπεία με Apilux το φως εκπέμπει υπό γωνία δημιουργώντας έτσι ομοιόμορφη καταστροφή.   

Στόχος της θεραπείας είναι η μελανίνη της τρίχας, η οποία απορροφά το φως και το μετατρέπει σε θερμότητα. Η ανάπτυξη της θερμοκρασίας καταστρέφει τα κύτταρα stem τα οποία είναι υπεύθυνα για την παραγωγή νέας τρίχας. Το 80% – 90% των τριχικών θυλάκων απενεργοποιούνται και δεν παράγουν νέα τρίχα. Η αγωγή αυτή δεν εμφανίζει καμία απολύτως επικινδυνότητα για το δέρμα γιατί τα φίλτρα του Apilux επιτρέπουν μόνο ένα συγκεκριμένο φάσμα φωτός να φτάσει στο δέρμα. Το Apilux  δεν παράγει καν υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο δέρμα.

Το μηχάνημα Apilux νέας γενιάς  με τους σύγχρονους  μηχανισμούς ψύξης της επιδερμίδας  που διαθέτει, σε συνδυασμό με την εμπειρία που διαθέτουμε μειώνει σημαντικά το αίσθημα του πόνου και κάνει την θεραπεία μια απλή και άνετη διαδικασία.

Το διάστημα μεταξύ των συνεδριών  είναι 6 εβδομάδες στις πρώτες θεραπείες ,ενώ στην πορεία ο χρόνος αυτός αυξάνεται. Ωστόσο  κάθε 45 ήμερες χρειάζεται  παρακολούθηση,  έτσι ώστε  να αξιολογείται το αποτέλεσμα και να προγραμματίζεται η επόμενη  συνεδρία.

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες με σημαντικότερους: την περιοχή , το φύλο και την ορμονική  κατάσταση του  ατόμου που κάνει τη θεραπεία. Παρόλ’ αυτά  στατιστικά έχει αποδειχτεί ότι  απαιτούνται περίπου  έξι (το συνηθέστερο) ως δέκα συνεδρίες για όλες τις περιοχές στο σώμα και  δέκα για το πρόσωπο.

  • Την ηλιακή ακτινοβολία .Δεν ενδείκνυται η έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία, όπως επίσης η χρήση solarium και προϊόντων αυτόματου μαυρίσματος στην περιοχή που γίνεται η αποτρίχωση.
  • Τον τρόπο αποτρίχωσης στα μεσοδιαστήματα. Απαγορεύεται  η ενδιάμεση αποτρίχωση με κερί η άλλο τρόπο που ξεριζώνει τη τρίχα .Επιτρέπεται η ενδιάμεση αποτρίχωση με ξυράφι η το  κόψιμο της τρίχας με  ψαλιδάκι.
  • Το Apilux δεν μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση του δέρματος καθώς όλες οι UV ακτινοβολίες φιλτράρονται από ειδικά φίλτρα και δεν βγαίνουν στο δέρμα. Το φάσμα του Apilux είναι από 530-1200nm ενώ οι UV ακτινοβολίες βρίσκονται στα 200-400nm.
  • Δεν υπάρχει επικινδυνότητα για τους αδένες γιατί το χρώμα τον αδένων είναι λευκό που σημαίνει ότι αντανακλά την ακτινοβολία και εμφανίζουν μηδενική απορρόφηση της ακτινοβολίας.
  • Η ακτινοβόληση μπορεί να προκαλέσει ξήρανση της επιδερμίδας, για αυτό το λόγο το ChristouLab δεν συνιστά πάνω από 12 συνεδρίες. Η ανεξέλεγκτη χρήση της φωτοαποτρίχωσης και η χρόνια ακτινοβόληση που γίνεται από άλλα μηχανήματα και κέντρα αισθητικής κανονικά είναι απαγορευμένη αφού μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση και μείωση της άμυνας του δέρματος.
  • Για τον παραπάνω λόγο πρέπει να είναι προσεκτική η χρήση της φωτοαποτρίχωσης στις περιοχές του προσώπου και τους στήθους. Επιπρόσθετα οι περιοχές αυτές είναι ιδιαίτερα ορμονοεξαρτώμενες και η κακή χρήση της φωτοαποτρίχωσης μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση της τριχοφυΐας.
  • Χρειάζεται προσοχή τους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Απαγορεύεται στους φωτότυπους Fpt 0 και VI (Αλμπίνους & Νέγρους)