Ενέσιμη Μεσοθεραπεία
Εμφανή αποτελέσματα από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες

Η μεσοθεραπεία κυτταρίτιδας είναι μία ενέσιμη ιατρική αισθητική μέθοδος, η οποία εστιάζει με ακρίβεια στις περιοχές του σώματος που εμφανίζεται το πρόβλημα της κυτταρίτιδας και της όψης «φλοιού πορτοκαλιού».

Ένα ειδικό μείγμα θεραπευτικών συστατικών, εγχέεται σε πολλά σημεία της επιθυμητής περιοχής και σε απόσταση περίπου 1 cm, με μία πολύ λεπτή και μικρή βελόνα. Συνήθως χρησιμοποιούνται ειδικά μίγματα με συσφικτικά, αγγειοτονωτικά, αποσυμφορητικά και λιποδιαλυτικά συστατικά, (όπως π.χ. η καφεΐνη και το εκχύλισμα αγκινάρας) σε ενέσιμη μορφή, έτσι ώστε να μπορούν να δρουν σε βάθος.

Τις περισσότερες φορές, ήδη από τα αρχικά στάδια του κύκλου της θεραπείας τα αποτελέσματα είναι εμφανή! Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα υπάρχει βελτίωση από την πρώτη κιόλας εβδομάδα. Σε ορισμένες γυναίκες, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ορατά μετά από περισσότερες συνεδρίες, κάτι που εξαρτάται κυρίως από το βαθμό του προβλήματος.

Όταν δε η μεσοθεραπεία κυτταρίτιδας συνδυαστεί με την κατάλληλη δίαιτα και το λεμφικό μασάζ ή τη γυμναστική, τότε επιτυγχάνεται η βέλτιστη λύση στο πρόβλημα.

Η θεραπεία είναι κατάλληλη για όσες ενήλικες γυναίκες εμφανίζουν πρόβλημα κυτταρίτιδας ή όψης «φλοιού πορτοκαλιού».

Η θεραπεία διαρκεί περίπου 15 λεπτά και πραγματοποιείται από εξιδεικευμένη αισθητικό. Η μεσοθεραπεία κατά της κυτταρίτιδας επαναλαμβάνεται συνήθως από 5 έως 10 φορές (ανάλογα με την περίπτωση), σε χρονική απόσταση 7-15 ημερών.

Είναι ενέσιμη θεραπεία και τηρούνται πάντα οι ιατρικοί κανόνες πριν και μετά.

Εφόσον δεν υπάρχει κάποια αντένδειξη και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πιστοποιημένα θεωρείται γενικά ασφαλής μέθοδος και χρησιμοποιείται ευρέως.

Μία πιθανή παρενέργεια είναι κάποιες μικρές μελανιές τοπικά που περνούν την επόμενη μέρα.