Skip to content
Γαλοπούλα με κάρυ
Υλικά (για 4 άτομα):
- 600 γρ. γαλοπούλα στήθος
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 γιαούρτια
- 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. κόλιανδρο
- 2½ κ.γ. κάρυ σε σκόνη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Στύβετε το λεμόνι.
- Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο.
- Σ’ένα μπολ ανακατεύετε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ένα γιαούρτι, τις 2 κ.γ. κάρυ, τον κόλιανδρο,αλάτι και πιπέρι.
- Αλείφετε το ψαχνό της γαλοπούλας μ’αυτό το μείγμα και αφήνετε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Ρίχνετε το ελαιόλαδο σ’ένα γουόκ και βάζετε να ροδίσει το κρέας για 5’ από την κάθε πλευρά.
- Σκεπάζετε και αφήνετε σε σιγανή φωτιά για 15’.
- Ανακατεύετε το δεύτερο γιαούρτι με τη μισή κ.γ. κάρυ και περιχύνετε το κρέας.
- Αφήνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 5’ ακόμα
panagiota2018-04-11T10:02:52+00:00