Όλοι έχουμε προβληματικά σημεία στο σώμα μας που θέλουμε να διορθώσουμε, να «σμιλέψουμε» όπως χαρακτηριστικά λέμε!
Τα πιο συχνά από αυτά είναι το τοπικό πάχος, η χαλάρωση του δέρματος και η κυτταρίτιδα. Στο χώρο της ιατρικής αισθητικής υπάρχουν πια πολλές μέθοδοι για την αντιμετώπισή τους, όπλα για ένα πιο συμμετρικό & υγιές σώμα, που μπορεί να μας χαρίσει αυτοπεποίθηση και ευεξία. Αρκεί η χρήση τους και κυρίως ο συνδυασμός τους να γίνεται με γνώση & υπευθυνότητα, εξατομικευμένα μετά από αξιολόγηση του σώματος και των ιδιαίτερων συνθηκών που ισχύουν.
Ας δούμε τις λύσεις που έχουμε διαθέσιμες για το κάθε πρόβλημα, αλλά και τις ιδιαιτερότητες που πρέπει να γνωρίζουμε όταν αντιμετωπίζουμε το κάθε πρόβλημα χωριστά ή σε συνδυασμό.

Τοπικό πάχος 

Πρόκειται για το επίμονο τοπικό λίπος που συγκεντρώνεται σε διάφορα σημεία του σώματος πχ γοφοί, μηροί, έσω μηρών, κοιλιά, πλαϊνά, κάτω από τους ώμους, μπράτσα κτλ. Εκεί τα λιποκύτταρα μας είναι παραπάνω σε αριθμό, αλλά και μεγαλύτερα σε μέγεθος, με την ιδιαιτερότητα να φουσκώνουν πιο εύκολα και να αδειάζουν πιο δύσκολα, γιατί πολύ απλά έτσι είναι προγραμματισμένα, από γενετικούς και άλλους λόγους.  Πρόκειται για υποδόριο λίπος, ιδιαίτερα ανθεκτικό στην άσκηση και στη διατροφή. Τα λιποκύτταρα αυτά μπορούν μειωθούν σε αριθμό αλλά και να μικρύνουν σε μέγεθος με διάφορες μεθόδους: Η κρυολοπόλυση με το σύστημα Cryocoolmed παγώνει τα λιποκύτταρα στο τοπικό πάχος, οπότε τα αναγκάζει να συρρικνωθούν και βαθμιαία να πεθάνουν. Στη συνέχεια αποβάλλονται με απόλυτα φυσικό τρόπο στα ούρα. Μπορεί να εξασφαλίσει μείωση έως και στο 24% των λιποκυττάρων της περιοχής. Η δράση της ξεκινά αμέσως μετά την εφαρμογή και λειτουργεί έως και 40 ημέρες μετά, οπότε μπορεί να γίνει και 2η εφαρμογή μετά από αξιολόγηση και εφόσον χρειαστεί. Το cryocoolmed συμπληρώνεται άριστα με την τεχνική lipomassage του μηχανήματος LPG. Στηρίζεται στην εφαρμογή της ενδερμολογίας στην περιοχή του τοπικού πάχους με την κεφαλή του LPG και τη σωστή τεχνική από τον έμπειρο χρήστη. Πρόκειται για θεραπεία ευχάριστη που μειώνει το λιποκύτταρο αισθητά, ενεργοποιώντας τους υποδοχείς που ευθύνονται για το «άδειασμα» του λιποκυττάρου. Ακόμα 2 εργαλεία στη μάχη για το τοπικό πάχος είναι η θεραπεία cavitation ή αλλιώς σπηλαίωση με το σύστημα dermax και η ενέσιμη μεσοθεραπεία με το πιστόλι pistol eliance και εξειδικευμένα λιποδιαλυτικά cocktail.  Πινελιές που κάνουν τη διαφορά σε πιο επίμονες και περιορισμένες σε μέγεθος λιπώδεις εναποθέσεις.

Κυτταρίτιδα

Το φαινόμενο της όψης «φλοιού του πορτοκαλιού» ταλαιπωρεί τις περισσότερες γυναίκες και είναι ένα χρόνιο πρόβλημα πολυπαραγοντικό και για αυτό το λόγο, δύσκολο στην αντιμετώπισή του. Απαιτεί χρόνο και προσπάθεια στη διαχείρισή του και κυριολεκτικά επιστράτευση κάθε διαθέσιμου μέσου! Η χρήση του LPG με αντίστοιχες τεχνικές αποτελεί τον βασικό κορμό για κάθε θεραπεία κυτταρίτιδας, αποσυμφορίζοντας και ενεργοποιώντας το λεμφικό σύστημα και διασπώντας τα διαφραγμάτια (ισχυρούς συνδέσμους) που ευθύνονται για την αντιαισθητική όψη της κυτταρίτιδας. Επίσης κάθε θεραπεία λιποδιάλυσης είναι χρήσιμη στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, αφού στον πυρήνα της κυτταρίτιδας πάντα υπάρχει επίμονο εγκλωβισμένο τοπικό λίπος. Ειδικά το dermax με τον πρωτοποριακό συνδυασμό cavitation και ραδιοσυχνότητας στην ίδια κεφαλή προσφέρει ένα δυνατό εργαλείο για κυριολεκτικά «σιδέρωμα» της κυτταρίτιδας. Στην ενέσιμη μεσοθεραπεία για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας χρησιμοποιούνται ειδικά cocktail με καφεΐνη και καρνιτίνη, ενισχυμένα με εκχύλισμα αγκινάρας. Από όλα τα προβλήματα αισθητικής φύσεως του σώματος η κυτταρίτιδα είναι σίγουρα το πιο χρονοβόρο στην αντιμετώπισή του, αλλά ίσως και το πιο σημαντικό αφού πρόκειται για φλεγμονή των ιστών, όπως δηλώνει και το όνομά της, και αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά συνεχώς επιδεινώνεται με το πέρασμα του χρόνου.

Επιδερμική χαλάρωση

Η χαλάρωση των ινών του κολλαγόνου του δέρματος οδηγεί στην επιδερμική χαλάρωση με το πέρασμα των ετών. Η αντιστροφή αυτής της διαδικασίας με την ενεργοποίηση των ινοβλαστών, που παράγουν το κολλαγόνο, είναι αρκετά δύσκολη, χρονοβόρα και απαιτητική.  Βασικό εργαλείο η χρήση ραδιοσυχνοτήτων με το σύστημα dermax και συγκεκριμένα οι εξαπολικές ραδιοσυχνότητες κατάλληλες για την επιδερμική χαλάρωση του σώματος. Η ενέσιμη μεσοθεραπεία επίσης δίνει πολύ καλά αποτελέσματα με τον συνδυασμό της χρήσης εξειδικευμένων διαλυμάτων που διοχετεύονται στις επιφανειακές στιβάδες της επιδερμίδας με το πιστόλι μεσοθεραπείας, αλλά και τους χιλιάδες μικρονυγμούς που δημιουργούν οι ατσάλινες βελονίτσες του dermapen. Το τελευταίο συμπληρώνει την ενέσιμη μεσοθεραπεία, όταν ο στόχος είναι η σύσφιξη, αφού ενεργοποιεί άριστα τους ινοβλάστες της περιοχής, ώστε να παράγουν νέες ίνες κολλαγόνου και να στηρίξουν εκ νέου το χαλαρωμένο δέρμα.

Κάθε πρόβλημα χρειάζεται σωστή αξιολόγηση, ενδελεχή λήψη ιστορικού και εξατομικευμένη προσέγγιση ώστε να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τον πλέον ασφαλή και ανώδυνο τρόπο. Τα μηχανήματα από μόνα τους δεν μπορούν να αποδώσουν το μέγιστο αποτέλεσμα χωρίς την σωστή εκτίμηση και εφαρμογή τους. Και πάλι τον καθοριστικό παράγοντα παίζει ο άνθρωπος, με την σωστή εκπαίδευση, κατανόηση του προβλήματος και εφαρμογή της θεραπείας.

Οι θεραπείες στο ινστιτούτο συμπληρώνονται με την χρήση προϊόντων στο σπίτι από την εξειδεικευμένη εταιρεία High Care Weyergans. Πρόκειται για προϊόντα ιδιαίτερα πλούσια σε δραστικά συστατικά, όπου και πάλι η αξιολόγηση είναι το κλειδί για την ορθή επιλογή τους.

Το σίγουρο είναι ότι η σμίλευση του σώματος είναι υπόθεση που απαιτεί γνώση, εμπειρία, σχεδιασμό, εξατομίκευση και χρόνο. Η ομάδα του christoulab μπορεί να λύσει οποιαδήποτε απορία σας και να σας συμβουλεύσει στους στόχους και στη διαχείριση των όποιων προβλημάτων με την αισθητική του σώματός σας