Οι καλοκαιρινοί μήνες συνήθως καταπονούν το δέρμα σας. Η έκθεση στον έντονο ήλιο του καλοκαιριού, στον αέρα, στο θαλασσινό νερό αλλά και η άστατη διατροφή με το αυξημένο αλκοόλ και τα λιπαρά διαταράσσουν την υδάτωση, την καθαρότητα και τον ομοιόμορφο χρωματικό τόνο του δέρματος. Το αφήνουν πιο θαμπό, τραχύ, αφυδατωμένο, με εντονότερες υπερμελαγχρώσεις και γεμάτους πόρους. Τώρα λοιπόν είναι η σωστή ώρα για αποκατάσταση του δέρματος. Πριν τα πιο επεμβατικά peeling του Χειμώνα, την ενέσιμη μεσοθεραπεία και τις υπόλοιπες θεραπείες που απαιτούν τον ήλιο να έχει υποχωρήσει, αλλά και το δέρμα να είναι καθαρό και ενυδατωμένο, ώστε να έχουν τη μέγιστη δυνατή δράση.

Η ομάδα του christoulab με την πολύχρονη πείρα σάς προτείνει ένα συνδυασμό βασικών θεραπειών στο ινστιτούτο με την τακτική χρήση εξειδικευμένων value for money προϊόντων στο σπίτι για την άμεση αποκατάσταση του δέρματος σας! Παρακάτω σας παραθέτουμε ορισμένα βασικά tip για την φθινοπωρινή αποκατάσταση του δέματος σας:

Tip 1o: Καθαρίστε το δέρμα σας!
Κανένα προϊόν ή θεραπεία όσο ισχυρό και αν είναι δεν πρόκειται να εισχωρήσει και να δράσει σε ένα βρώμικο δέρμα, γεμάτο νεκρά κύτταρα. Συνδυάστε ένα βαθύ καθαρισμό στο ινστιτούτο με καθημερινή φροντίδα στο σπίτι. Οι ειδικοί του christoulab μπορούν να σας καθοδηγήσουν μέσα από μια μεγάλη γκάμα

επαγγελματικών προϊόντων ποιο είναι το πιο κατάλληλο καθαριστικό για τον τύπο και την κατάσταση του δέρματός σας. Ο συνδυασμός του καθαριστικού με ένα ήπιο scrab 2-3 φορές την εβδομάδα βοηθά πολύ στην ανανέωση της κεράτινης στιβάδας του δέρματος και αφήνει το δέρμα απαλό, λείο και καθαρό ενώ επιταχύνει και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών της κρέμας που θα χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια. Προσοχή όμως στις υπερβολές. Δεν είναι ανάγκη να τρίβετε με δύναμη, ούτε να το χρησιμοποιείτε καθημερινά γιατί έτσι μπορεί να επιφέρεται τραυματισμούς και να στεγνώσετε χειρότερα το δέρμα.

 

Tip 2o: Ενυδατώστε το δέρμα σας!
Θυμηθείτε ότι το δέρμα σας το καλοκαίρι έχει πολλούς λόγους να καταλήγει αφυδατωμένο. Ήλιος, θάλασσα, συχνές μετακινήσεις και αλλαγή περιβάλλοντος & θερμοκρασίας, κλιματιστικά είναι μερικοί από τους βασικότερους παράγοντες που οδηγούν το δέρμα στα όριά του όσον αφορά την ενυδάτωση. Ήπια μεσοθεραπευτικά peel & μη ενέσιμη μεσοθεραπεία με υπέρηχο είναι θεραπείες στο ινστιτούτο για την έως και 1000 φορές μεγαλύτερη διείσδυση βιταμινών & υαλουρονικού στο δέρμα σας. Η καθημερινή φροντίδα με το κατάλληλο προϊόν στο σπίτι είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος να ενυδατώσετε το δέρμα σας. Η επιλογή όμως των κατάλληλων προϊόντων είναι το κλειδί ώστε να ενυδατωθεί το δέρμα χωρίς να «μπουκώσει-βρωμίσει» κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά από την χρήση των λάθος καλλυντικών. Η εξειδικευμένη & έμπειρη αισθητικός μπορεί να αξιολογήσει ποιο προϊόν είναι το κατάλληλο για τη συγκεκριμένη φάση στην οποία βρίσκεται το δέρμα σας.  Πάντα ασπροπρόσωπους για extra ενυδάτωση μας βγάζουν και οι super ενυδατικοί οροί με βιταμίνη B & υαλουρονικό οξύ μικρού μοριακού βάρους και υψηλής διείσδυσης που αποκρούονται άμεσα από το καθαρό δέρμα. Ο πιο κατάλληλος χρόνος για τοποθέτηση των προϊόντων αυτών είναι αμέσως μετά το ντουζ οπότε και οι πόροι του δέρματος είναι πλέον διασταλμένοι.

Tip 3o: Φροντίστε τη διατροφή σας.
Εμπλουτίστε τη με φρούτα & λαχανικά, πλούσια σε νερό και φροντίστε να καταναλώνετε αρκετό νερό μέσα στην ημέρα. Έχει αποδειχτεί ότι η απορρόφηση του νερού από το σώμα μας γίνεται πολύ πιο άμεσα από τα φρούτα & τα λαχανικά σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη τροφή ακόμα και από το πόσιμο νερό, ενώ μας τροφοδοτούν και με όλες τις απαραίτητες βιταμίνες- αντιοξειδωτικά που είναι απαραίτητα για την αποκατάσταση του δέρματος. Περιορίστε τα λιπαρά & το αλκοόλ καθώς κλέβουν την υγρασία και την υγεία από το δέρμα σας.

Tip 4o: Μην ξεχνάτε αντιηλιακό σας!
Πολλές φορές παρασύρεστε το Φθινόπωρο στη μη τακτική χρήση του αντηλιακού λόγω της χαμηλότερης θερμοκρασίας & ηλιοφάνειας. Όμως ο ήλιος υπάρχει και καραδοκεί να πετύχει το δέρμα σας χωρίς αντιηλιακό ώστε να προχωρήσει τις βλάβες του. Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα αντηλιακών προϊόντων για κάθε τύπο δέρματος. Εμπιστευτείτε την αξιολόγηση των ειδικών του christoulab για την ανανέωση του αντηλιακού σας ώστε να καλύψετε το δέρμα σας σε αυτές τις νέες φθινοπωρινές συνθήκες.

Tip 5οΣεβαστείτε το δέρμα σας!
Η εξειδίκευση και η εξατομίκευση είναι το κλειδί για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ζούμε σε μια εποχή που η ποικιλία προϊόντων, θεραπειών και τεχνολογιών είναι εξαιρετικά πλούσιες. Με την κατάλληλη αξιολόγηση & καθοδήγηση και μια λογική δαπάνη χρόνου & χρήματος πλήρως εξατομικευμένη στις ανάγκες και στις δυνατότητές σας μπορείτε να φροντίσετε το δέρμα σας και να νιώσετε άμεσα πολύ καλύτερα. Πρόκειται για φροντίδα που φαίνεται & αξίζει!

Άρθρο της Χρήστου Δροσοπούλου Μαρίας